Yozgat Bozok Üniversitesi akdemik Konukevi ve Sosyal Tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Daha önce Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan ve Bozok Üniversitesine devredildikten sonra yapılan tadilat ve onarım çalışmalarının ardından modern bir sosyal tesis ve konukevine dönüştürülen konuk evinin açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi RektörüProf. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri, üniversite personeli, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Üniversitenin uzun yıllar ihtiyaç duyduğu bir sosyal mekana kavuşuyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Konukevi ve Sosyal Tesisin sadece sosyal mekan, lokal, restoran, gibi ihtiyaçları değil aynı zamanda da konaklama hizmetlerinin de verileceğini söyledi. Konuk evinde yapılan tadilat ve iç tefrişatının 1,5 Milyon liraya mal olduğunu ifade eden Rektör Uçar,”Konuk evinde suit ve normal odalardan oluşan 23 oda, kafeterya, restoran, kahvaltı ve yemek salonları, oyun salonu gibi sosyal imkanları da bünyesinde barındıran Üniversitemiz Konukevi Ve Sosyal Tesisleri, hem üniversitemizin ilgili bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerimize pratik yapma imkânı, hem de sosyal donanım sağlamış olacak” dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’da Bozok Üniversitesi’nin Yozgat için bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayarak, Yozgat’ın bir eğitim ve üniversite şehri olması adına belediye olarak her türlü desteği vereceklerinin söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Yozgat’ın birim birim güzelleştirilmesi suretiyle toplam kalitede bir anlam ifade edeceğini belirterek, “Bozok Üniversitesi büyümekte olan bir üniversite. Her geçen gün öğrenci sayısında gözle görülür bir artış var. Yozgat’ın öğretim elemanları ve öğrencileri için cazip olması gerekmekte. Öğretim elemanı kadrosunun Yozgat halkıyla bir araya gelebilmesi ve entegrasyonu açısından Konukevi ve Sosyal Tesislerin faydalı olacağı kanaatindeyim. İlimizde önemli bir noksanlığı karşılayacak olan bu sosyal tesisin başta Yozgat’ımıza ve akademik kadromuza hayırlı ve uğurlu olması temenni ediyorum” diye konuştu.