Yozgat Bozok Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Uygulama Kreşi ve Anaokulu hizmete açıldı.

Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Şaban Kütükoğlu, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz, Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nun 2014-2015 ikinci yarıyıl döneminde öğleye kadar kreş ve anaokulu hizmeti, öğleden sonra ise çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinin faydalanacağı sanatsal faaliyetler ve dil kurslarını içinde barındıran bir eğitim programını hayata geçireceklerini söyledi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’nin (EKAP) bir devamı olduğunu belirterek, daha kaliteli eğitim için çalıştıklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’da yaptığı konuşmada çocuklara sıcacık bir eğitim yuvasını kazandırmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydederek, “Üniversitemiz Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nun eksikliği uzun süredir ciddi bir ihtiyaçtı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile böyle anlamlı bir eğitim yuvasını kazandırıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğimiz ve ortaklığımız sadece bugünle sınırla değil. Milli Eğitim Bakanlığının bulunduğu illerdeki üniversiteler ile işbirliği yapmalarına yönelik gönderdiği genelge çerçevesinde üç yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversitemiz ve Valilik olarak Yozgat’ta Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’ni hayata geçirdik. Üniversitemiz bünyesinde yer alan Uygulama Kreşi ve Anaokulu da bu zincirin bir halkasını teşkil ediyor. Şu anda yaygın eğitim kapsamında ücretsiz yabancı dil kursları veriliyor. Sanatsal kültürel kapsamda da bu tür eğitim faaliyetlerini işbirlikleri çerçevesinde sürdürmeyi amaçlamaktayız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eğitim yuvasının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Program sonunda, Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar tarafından İli Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nun açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.