Yozgat’ın Çandır ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında yaşlılara evlerinde hizmet verilmeye başladı.

Çandır ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan ’Çandır’ın çınarları yalnız değilsiniz’ projesi kapsamında, yaşlılara vefa borcunun yerine getirilmesi amaçlandı. Sosyal ve ekonomik güvencesi olmayan, gerek hastalık gerekse imkansızlıklardan ötürü iyi koşullarda yaşamlarını sürdürememesine karşın huzur evi ve bakım merkezlerine gitmek istemeyenlerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla devreye sokulan proje uygulamasına başlandı.

Çandır Kaymakamı Seda Başoğlu, ilçede 70 yaş üzeri ve yaş ortalaması 81 olan yaşlıların kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konular ile yaşam ortamlarını iyileştirmek amacıyla evde bakım hizmeti sunulmaya başlanıldığını, proje kapsamda iki personelin istihdam edildiğini kaydetti. Başoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğün ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi yöneticilerinin de katılımıyla yapılan ziyaretlerin çok yönlü olarak gerçekleştiğini, yaşlıların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının da karşılanmaya çalışıldığını belirtti.