Yozgat Merkeze bağlı Lök Köyü’nün kazalara sebep olan keskin virajları Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından düzeltiliyor.

Yaz kış demeden yol çalışmalarını sürdüren Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri , keskin virajları sebebiyle sürekli kazalara sebep olan Lök köyü yolunda düzenleme çalışmaları başlattı. Lök köyü muhtar Hamza Kayıhan, Lök Köyünü şehre bağlayan yolun 1980’li yıllarda o zamanın koşullarına göre yapıldığını belirterek, “Yolumuz çok virajlı olduğu için sık sık, yaramalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geliyor. Bu yolu sadece köyümüz kullanmıyor, Halaçlı köyü, Karakaya, Hüyükköy, Küçükincirli köyü de kullanıyor. Bu sebeple yolumuzun düzenlenmesi için İl Özel İdare Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Vali Yardımcımız Adnan Daldal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık ve diğer görevliler gelerek inceleme yaptı ve yolun yapılması yönünde karar verdiler. Bugün de ekipler gelerek çalışmalara başladı” dedi.

Köyün içme suyu sorunun çözdüklerini, arazi yollarında da çalışmalar yaptıklarını dile getiren Köy Muhtarı Hamza Kayıhan, “Köyümüze hizmet gelmesinde büyük emeği olan Vali Yardımcımız Adnan Daldal, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Muammer Yanık’a, İl Genel Meclis Başkanvekili Ali Açıkgöz’e, şube müdürlerimize ve çalışan ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, mevsim koşullarının el vermesi durumunda, köylerde yol,su ve kanalizasyon gibi bakım onarım gerektiren durumlarda çalışma yaptıklarını belirterek, “Lök köyü yolunda da yapılan incelemelerde çok keskin virajların olduğu ve kışın vatandaşların çıkamadığından dolayı yolun düzenlenmesi konusunda talep geldi. Ekiplerimiz inceledi ve çalışmalar bugün başladı. Ekiplerimiz yaz kış demeden bütün köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın köylerine rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

Yozgat İl Genel Meclis Başkanvekili Ali Açıkgöz, KÖYDES projeleri ile bütün köylerde yol, su ve kanalizasyon çalışmaları yapıldığını belirterek, “Hedefimiz imkanlar ölçüsünde bütün köy yollarımızı asfalt yapmak, kanalizasyonları tamamlamak ve içme suyunu sağlamaktır” şeklinde konuştu.