Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, kazı ve temizlik çalışmaları devam eden Sarıkaya ilçesindeki tarihi Roma Hamamı kalıntılarının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarihi Roma Hamamının bulunduğu alanda yürütülen kazı ve temizlik çalışmalarını gezip, Kaymakam Yasin Özcan ve diğer ilgililerden bilgiler aldı. Vali Yazıcı, önce belirli bir alanı kapsayan kazı ve temizlik çalışmalarının yeni bulgulara ulaşılmasıyla genişletildiğini söyledi. Sarıkaya ilçesindeki Roma Hamamı kalıntılarının Yozgat’ta turizmin geliştirilmesi açısından önemli olduğuna değinen Vali Yazıcı, bu tip tarihi yapıdan dünyada iki tane bulunduğunu kaydetti. Vali Yazıcı, “Sarıkaya’daki tarihi hamamın suyu halen akıyor. Kaplıca olarak tedavi edici özelliğe sahip, bu çok önemli. Diğer tarihi yapıların bir çoğu özelliklerinin önemli bölümünü kaybetmiş durumda” dedi.

Sarıkaya’da bulunan tarihi Roma Hamamı kalıntıları arasından çıkan doğal sıcak suyun akmaya devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Kazı çalışmalarının bitirilmesi konusunda çalışmaların devam ediyor, ancak belirli bir alanda başlayan çalışmaların her geçen gün genişleyerek devam ediyor. Sanıldığı gibi Roma Hamamı kalıntılarının bulunduğu bölgeyle sınırlı bir durum yok. Daha geniş bir alan kullanıldığını yapılan kazılardan anlıyoruz. Büyük ihtimalle yaşanılan bir doğal afet sonucunda tarihi hamam çamurla dolup, üzeri kapanmış. İyi de olmuş. Çünkü açıkta kalmış olsaydı, burasını da kaçak kazılarla tahrip edebilirlerdi. Doğallığı duruyor, bu çok önemli. Sonuna kadar çalışıp, burasını gün yüzüne çıkarttığımız zaman Yozgat’ta Sarıkaya’da turizmden önemli ölçüde pay almaya başlayacaktır’” diye konuştu.