Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yöneticiler Arabaşı yemeğinde bir araya geldi.

Yozgat’ın yöresel yemeği Arabaşı Sorgunlu yöneticileri bir araya getirdi. Sorgun ilçesinin yöneticileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri Sorgun Yazarlar Şairler Aşıklar Kültür ve Araştırma Derneği’nde (SOYAŞAD) düzenlenen Arabaşı ziyafetinde bir araya geldi. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ikram ettiği Arabaşı yemeğine Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Arslan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nurettin Yaşar, Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Durali Doğan, Belediye Meclisi üyeleri, şairler ve aşıklar katıldı.

Yozgat’ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği Arabaşı ziyafetinde aşıklar türkü söyledi, şairler şiirlerini seslendirdi. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Arabaşı’nın Yozgat’ın tescilli yemeği olduğunu, “Arabaşı” yemeğinin kış aylarında tavuk, kaz veya keklik etinden yapıldığını belirterek, “Arabaşı geleneğini ilçemizde sürdürüyoruz. Arabaşı yemeği ile dostane ortamlar oluşmakta, günümüzde iş yoğunluğuyla bir araya gelemeyen dostlar arabaşı vesilesiyle buluşup sohbet ediyor” dedi.

Dernek Başkanı Durali Doğan ise, dernek olarak kültürel ve sosyal ağırlıklı toplantılara ev sahipliği yapmaktan, değerli ilçe yöneticilerini ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.