Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu’nda “Proje Tabanlı Kariyer Planlama” konferansı düzenlendi.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Genel Sekreter Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Arslan, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Sorgun Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sert ile çok sayıda öğretim elemanı, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Sorgun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sert yaptı. Kariyerin, sonu olmayan bir gelişme yolu olduğuna dikkat çeken Meslek Yüksekokulu Müdürü Sert konuşmasında, kariyerin hayat boyu edinilen bilgi ve deneyimlerin ortak paydası olduğunu söyledi. Kariyerin geçmiş ile gelecek arasında bir motif olduğuna vurgu yapan Sorgun Meslek Yüksekokulu Müdürü belirten Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sert, “Kariyer planlama, karbon niteliğindeki yeteneklerimizi elmasa dönüştüren formüldür. Hayatımızın gayesini ve değişim vizyonumuzu gerçekleştirmek için vardır” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Yumak ise, bu tür konferansların öğrencilerin şimdiden kariyer planları yapmalarına ve ufuklarının açılmasına vesile olduğunu belirterek, “Onların mezun olmadan, gelecekle ilgili kariyerlerini eğitim-öğretim döneminde belirlemelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize sadece bilimi değil projeler üretmelerini ve daha verimli hale gelmelerini de sağlamak amacındayız” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy, “Kariyer planlamasının öğrenciler açısından önemi”, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Akgül,” Proje bilgisi ve proje uygulamalarının kariyer planlamasına etkisi” konularında bilgiler verirken, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Dağlı, “Nitelikli insan kaynağı için öğrenci kulüplerinin ve uygulama örnekleri”, Erciyes Üniversitesi OYKA Öğrenci Kulübü Başkanı Merve Nur Yaşar da “Odaklı Yerel Kalkınma Grubu faaliyetleri” hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Konferans sonrası Rektör Yardımcımız ve konferansa katılan protokol üyelerince konuşmacılara ve konferansın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi takdim edildi.