Faaliyete geçtiği günden bu yana Eski Belediye İşhanı’nda hizmet veren Sorgun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Yeni Mahalle Sıtkı Baba Caddesi üzerine yapılan kendi binasına taşındı.

Sorgun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Sülbi, 859 metrekare arsa üzerine yapılan binanın, biri zemin olmak üzere toplam 3 kattan oluştuğunu söyledi. Sorgun’a yakışır bir bina yapıldığını ifade eden Sülbi,” 2013 yılının kasım ayında inşaatına başlanan binamız bir yılda tamamlandı. Binamızın toplam kapalı alanı 650 metrekaredir. Akıllı binanın zemin katında son sistem bir arşiv odası, yemekhane ve depo, birinci katta hizmet bankoları ve ikinci katta ise yönetim odaları bulunmaktadır. Binamız Genel Müdürlüğümüzün tip projeleri kapsamında yapılmıştır. Hizmete girmiş olmasına karşın resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacaktır” dedi.

Sorgunlu vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Sülbi,“Önce hizmet verdiğimiz yer kendi binamız değildi. Eski Belediye İşhanı’nın üçüncü katında sıkışık bir durumda hizmet vermeye çalışıyorduk. Şimdi vatandaşlarımız gördüğünüz gibi sıra numaralarını alıp, bankalarda olduğu gibi burada oturarak kendilerinin sırasının gelmesini bekliyorlar. Binamız akıllı bina, yangına karşı dayanıklı kapılarımız var. Özellikle bilgi işlem bölümümüz son derece güvenli. Yine arşiv bölümümüz de hakeza aynı şekilde. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.