Yozgat’ta Yeşilay Haftası bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla 1-7 tarihleri arasında “Sağlıklı yaşam için sen de bir söz ver” konsepti ile çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası çerçevesinde vatandaşların bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Yozgat’ta çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini belirten Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Yozgat’ ta çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da “Sağlıklı yaşam için yen de bir söz ver” konseptiyle kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Coşkun, “Bu yıl Yeşilay’ın 97. kuruluş yıl dönümünün de kutlanacaktır Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’na, “Yeşilay Dayanışma Haftası” çalışması yapacağız. İlimizdeki Yeşilay gönüllülerimizle Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunuyoruz, bulunacağız” şeklinde konuştu.

Yeşilay Yozgat Şubesi olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Coşkun, “Hep birlikte el ele vererek gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan korumak ve tertemiz bir gençlik için çalışmak hepimizin görevidir” dedi.