Yozgat Bozok Üniversitesi Kampusünde dün akşam bir kız öğrenciye tecavüz edildiği dedikodusunun yayılması üniversiteyi karıştırdı.

Dün akşam Bozok Üniversitesi Kampusünde bir kız öğrenciye tecavüz edildiği dedikodusu yayılınca öğrenciler arasında paniğe ve korkuya sebep oldu. Durumu öğrenen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kamups alanına giderek böyle bir şeyin asılsız olduğu konusunda öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Ancak öğrenciler özellikle sosyal paylaşım sitelerini kullanarak dedikoduyu daha hızlı bir şekilde yaymaya çalıştı. Bunun üzerine Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar bir basın toplantısı düzenleyerek olayın gerçek olmadığını duyurdu.

Rektör Uçar, Özellikle sosyal paylaşım siteleri kullanılmak suretiyle Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinde “sözde, bir üniversite öğrencisi bir bayana dört kişi tarafından tecavüz edildiği” dedikodusunun yayıldığını belirterek, “Bu olaydan dolayı mağdur bayanın hayati tehlike şüphesiyle hastanede yattığı iddiaları gerçek dışı asılsızdır. Öğrencilerin üniversitede hayatlarından endişe duyduklarını, bu konularla alakalı olarak gerekli tedbirin alınması gerektiği konusunda üniversite yönetimini duyarlı hale getirmek için Bozok Üniversitesi kampüsü içerisinde basın açıklaması, yürüyüş ve oturma eylemi tarzı eylemler yapma hazırlığında oldukları” bilgisine ulaştık. Üniversite öğretim üyelerimiz ve emniyet müdürlüğümüz görevlileri ile birlikte öğrencilerimizin istek ve taleplerini dinledik ve çözüm noktasında çalışmalara başladık” dedi.

Emniyet Müdürü Saim Akpınar’da Yozgat halkının yanı sıra öğrencilerin huzur ve güveninin sağlanması noktasında haftanın 7 günü 24 esasına göre polisin görev yaptığını söyledi. Akpınar, “Emniyet olarak bize ve savcılığa intikal ettirilen tecavüz olayı yok. Bu tamamen yalan. İnşaat işçilerinin tacizi ile ilgili müracaat yok. Halk otobüslerinin öğrencileri valizleri ile otobüslere almaması ile ilgili de bugün başkan ile görüştük oda öyle bir şeyin olmadığını belirtti. Özel Halk Otobüs şoförleri Başkanı Sebahattin Nemli, bu konuyla ilgili kesinlikle bunun doğru olmadığını öğrencilerin valizleri ile otobüse alındığını, almayanların böyle durumlarda araç plakalarının rektörlüğe ve emniyet müdürlüğüne bildirmeleri halinde gerekli müdahaleyi yapacağız. Bu konular tamamen asparagas söylentilerdir. Bazı kötü niyetli öğrenciler üniversitenin eğitim ortamını huzurunu bozmaya yönelik çalışma yapsalar da biz asla buna müsade etmeyeceğiz” diye konuştu.