Yozgat Çözüm Koleji düzenlediği “Meslekleri Tanıyorum, Hayatı Öğreniyorum” konulu konferanslarla öğrencilerine meslekleri tanıyor.

Yozgat Çözüm Kolejinde düzenlenen konferansa İŞKUR Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Beyazıt, İş ve Meslek Danışmanı Abdülkadir Karaduman katıldı. Çözüm Koleji Müdürü Yusuf Avan, “ Meslekleri Tanıyorum, Hayatı Öğreniyorum” konferansları kapsamında her ay düzenli olarak bir mesleğin tanıtılacağını belirterek, bu konferans sayesinde çocukların meslek seçme konusunda daha bilgili olacağını söyledi.

Her ay bir meslek uzmanını mesleği hakkında öğrencilere bilgi aktaracağını belirten Avan, “Bu konuda ŞKUR’dan yardım aldık. İlk konferansımızda Kariyer meslekler nelerdir? Doğru meslek seçimi nasıl yapılır? Bu konular hakkında bilgiler verildi. Çocukları daha iyi yönlendirme açısından ve doğru mesleği seçmek için bu programı düzenledik. Bundan sonra her ay düzenli olarak bir tane mesleğimizi tanıtacağız” dedi.

Son günlerde özellikle iş ve meslek danışmanları ile birlikte meslek seçiminin önemi ve farkındalık oluşturmak üzere programlar düzenlendiğini kaydeden İŞKUR Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Beyazıt, “ Çözüm Koleji’nin davetlisi olarak buradayız. Bu kararı alıp İŞKUR’la başlamaları çok büyük bir adım. Meslek seçiminin önemi, meslek seçiminde çocukları etkileyen faktörlerin ne olduğu ilköğretim de anlatılması gerekiyor. Bu anlamda İŞKUR olarak bu konuya önem veriyoruz” diye konuştu.

Konferans sonunda Çözüm Koleji Müdürü Yusuf Avan, İŞKUR Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Beyazıt’a plaket verdi.