Yozgat son yıllarda yapılan devlet yatırımlarıyla şantiyeye döndü.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir basın toplantısı düzenleyerek Yozgat merkeze yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Can Aksoy ve Yozgat’ta görev yapan gazeteciler katıldı. Son yıllarda Yozgat’ta çok önemli gelişmeler yaşandığını belirten Yozgat Valisi Yazıcı, “Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi için hükümet tarafından çok sayıda yatırım yapılmıştır. Bunların başında Yozgat Şehir Hastanesi, Yozgat Hükümet Konağı, polis meslek yüksekokulu, spor vadisi, imam hatip lisesi ve diğer okullar gelmektedir” dedi.

Spor vadisi projesinin Yozgat’a ayrı bir ivme kazandıracağını dile getiren Vali Yazıcı, “Spor vadisi projesi içerisinde yüzme havuzu, sporcu fabrikası, gençlik merkezi yer alırken biz ayrıca buraya bir de amatör spor sahası ve spor evi yapmayı düşünüyoruz. Burası büyük bir proje ve etap etap tamamlanacak. Birinci etap da bu yıl ciddi çalışmalar yapıldı ve inşaat mevsimi devam ettikçe çalışmalarda devam edecek” diye konuştu. Kadınlara yönelik çalışmaların bulunduğunu ve Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’nin ihalesinin yapıldığını dile getiren Vali Yazıcı, “Burası sadece kadınlara yönelik olacak. Kadınlar burada yüzebilecek, spor yapacak, eğlenecek, toplantı yapabilecek ve 30 derece sıcaklığında burada termal su kullanılacak” dedi.

Yozgat Lisesi projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Tarihi Yozgat Lisesi çevre düzenlemesi çalışmaları hızla sürüyor ve tamamlanmak üzeredir. Bunun yanında Celal Atik Ortaokulunda bir çalışmamız olacak. Celal Atik Ortaokulu’nun arka kısmında Selçuklu Mimarisinde Yozgat Lisesi ile bütünlük oluşturabilecek 15 derslikli modern bir okul yapacağız. Okul tamamlanınca eski okul yıkılacak. Kültür Müdürlüğü binasında çalışmalar sürüyor. Arkeoloji Müzesi için çalışmalar başladı. Yine Bozok Üniversitesi kampus alanında çalışmalar sürüyor. Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından Yozgat’a Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi ve Adli Tıp Kurumu yapılacak. Bu kurumlar için arsalarını tahsis ettik. Bu yatırımların ilimize sağlanmasında emeği geçen bütün siyasilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.