Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen birinci lige terfi final grubunda rakiplerini yenerek, birinci olan Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü takımı birinci lige terfi etti.

Türk güreşinin altyapısının sağlamlaştırılması ve rekabetin artırılması amacıyla kurulan 2. Güreş Ligi’nde grekoromen stilde finale kalan Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas Takımı, Kahramanmaraş’ta yapılan müsabakalarda rakipleri Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü, Burdur İl Emniyetspor ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü takımlarını yenerek, birinci oldu. Yozgat temsilcisi, ikinci olan Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü takımı ile birlikte önümüzdeki sezon birinci ligde onama hakkını elde etti.

Yozgat Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Antrenörleri Mustafa Başer, iyi bir kadroya sahip olduklarını ve müsabakalar öncesinde tahmin ettikleri gibi tüm rakiplerini yenip, şampiyon olduklarını söyledi. Başer, “Hedefimiz önümüzdeki sezon mücadele vereceğimiz birinci ligde de şampiyonluk turunu atmaktır. Bundan sonra güreşte Yozgat’ın ismini daha çok duyuracağız” dedi.