Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Esenli Bilal Şahin Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılarla bir araya geldi.

Huzurevini Vali Yardımcısı Can Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel ve Esenli Bilal Şahin Huzurevi Müdürü Hasan Şahin ile birlikte gezen Vali Yazıcı, huzurevi sakinleri ile sohbet edip birlikte öğle yemeği yedi.

Yozgat’ta devam eden bütün çalışmaların insan odaklı yapıldığını belirten Vali Yazıcı, “Bugün de Esenli Bilal Şahin Huzurevi’nde kalan yaşlılarımız ziyaret ettik. Onların hal ve hatırlarını sorup sohbet ettik. Malum yaşlılık Allah Teâlâ’nın bir kanunu, hayat ağacının aldığı son şekildir. Yüce Mevla’mızın koyduğu kanun gereği insan, doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Ömrümüz olduğu sürece yaşlanmak her insanın başına gelecek bir hakikattir. Yaşlılık, insanın en olgun çağıdır. Temkinli kararların alındığı, daha doğru adımların atıldığı, saygı ve itibara mahzar olunduğu bir dönemdir. Yaşlılarımız da bilsinler ki ihtiyarlık hali Yüce Allah’ın takdir ettiği bir dönemdir. Yaşlılarımızdaki tecrübe gençlerde olsaydı; dünyadaki önü alınamayan yanlışlıklar tekrar etmeyecekti. Nice bilinçsiz ve düşüncesiz davranışlar, toplumda yer bulmayacaktı” dedi.

Yaşlılara saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Onlara gösterilen hürmet, tüm insanlığa olan hürmettir. Onların dualarına ömür boyu muhtacız. Ayrıca, yaşlılarımızın varlığı, rızkımızın genişlemesine vesile olduğu, bela ve musibetlere karşı birer kalkan vazifesi gördüğü unutmamalıyız. Zira Peygamber Efendimiz ‘Zayıf ve düşkünlerinize dikkat ediniz! Zira siz ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız.’ buyurmuştur. Bu nedenle yaşlılarımızın varlıklarına tahammül edip onları sevmeliyiz" diye konuştu.

Esenli Bilal Şahin Huzurevi’nde kalan yaşlılar, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın bu ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek Vali Yazıcı’ya teşekkür etti.