Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen yeni hal binası ve ticaret merkezi ile katlı kapalı otopark ve meydan projeleri, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz tarafından 3 boyutlu maketler eşliğinde anlattı.

İnşaatına başlanılan yeni hal binası ve ticaret merkezi ile katlı kapalı otopark ve meydan projeleri hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, iki projenin de gelecek yıl yaz ayına tamamlanacağını söyledi.

Yeni hal ve ticaret merkezi projesinin ilk etabının 8 milyon 490 bin TL’ye ihale edildiğini hatırlatan Açıkgöz, ihale süresinin 550 gün olduğunu dile getirdi. 2 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni hal ve ticaret merkezinin bodrum, hal katı, ticari dükkanlar katı ve ofis katı olmak üzere 4 kattan oluşacağını belirten Açıkgöz, burada toplam 76 adet iş yerinin yer alacağını açıkladı.

3 bin 400 metrekarelik bir alana yapılan katlı kapalı otopark ve meydan yeri projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Açıkgöz, projenin ihale bedelinin 13 milyon 500 bin TL olduğunu belirtti. 350 araçlık kapasiteye sahip olan kapalı otoparkın ihale süresinin 750 gün olduğunu dile getiren Açıkgöz, otoparkın yeni hal binasına tünel bağlantılarının da olacağını vurguladı.

Projeleri gerçekleştirirken kar amacı gütmediklerini de aktaran Açıkgöz, Yozgat’ın geleceğine hizmet edecek projelere imza attıklarını ifade etti.