Yozgat’ta hayırsever İş adamı Bilal Şahin, bu güne kadar yaklaşık iki bin kişiyi umre için kutsal topraklara gönderdi.

Yozgat’a eğitim başta olmak üzere çok sayıda hizmetleri bulunan Yozgatlı iş adamı Bilal Şahin, fabrikasında çalıştırdığı işçiler ve eşleri başta olmak üzere başarılı Kuran kursu ve ilahiyat fakültesi öğrencilerini, Kuran kursu hocalarını, imam, müezzin, mahalle ve köy muhtarlarını fırsat buldukça Umre’ye gönderiyor.

Geçen ay 75, bu ay da aralarında, imam, muhtar, kuran kursu öğrencisinden oluşan 110 kişiyi kutsal topraklara uğurlayan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada amacının doğup büyüdüğü topraklara ve burada yaşayan insanlara hizmet etmek olduğunu söyledi.

Her Müslümanın Kabe’yi görme hayalinin bulunduğunu dile getiren Şahin, “Birçok insan çok istemesine rağmen kutsal topraklara gidemiyor. Bu sebeple ben de fırsat buldukça insanların bu hayalini gerçekleştirmeye gayret gösteriyorum.” dedi.

Önce fabrikasında çalışan işçileri gruplar halinde Umre’ye gönderdiğini ifade eden Şahin, “İşçilerin tamamı gittikten sonra, onların eşlerini veya annelerini umreye gönderdim. Kur’an kursunda eğitim gören başarılı öğrencileri, ilahiyat fakültesi öğrencilerini, Kur’an kursu hocalarını, imam, müezzin, mahalle ve köy muhtarlarını fırsat buldukça umreye gönderiyorum. Allah dualarını kabul etsin. Ömrüm ve gücüm yettiği sürece bu hizmetimi sürdürmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.