Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 357. kısa dönem 159 er, düzenlenen törenle yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, daire müdürleri, İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende askerlerin yemin etmesinden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, “Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatın simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir” dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okunup, Jandarma marşı söylendi. Daha sonra yemin eder erler tören geçişi yaparken, asker yakınları çocuklarının fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Asker yakınları , çocuklarını asker olarak görmekten büyük gurur duyduklarını ve çok mutlu olduklarını belirttiler.