Zonguldak Valiliği atıl durumda bulunan 196 metruk binaya giriş yasağı kararı aldı. Karara uymayanlara ise idari para cezası uygulanacak.

Zonguldak Valiliği’nin 11 Kasım 2014 tarihli kararına göre, hızlı kentleşme sürecinde kentin bazı bölgelerinde metruk ve çöküntü alanların oluştuğu, kullanılmayan binaların tehlike oluşturduğu ve genel güvenliği tehdit ettiği ifade edildi. Kararda, atıl durumdaki 196 metruk binaya giriş yasaklandı. Önceden çeşitli suçların işlenip, suç faillerinin konakladığı, uyuşturucu ve yasak maddelerin pazarlanıp kullanıldığı ve fuhuş yapıldığı belirtilen binalara giriş yapanlara idari para cezası uygulanacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Riskli Alan olarak değerlendirilen, terk edilmiş, kullanım dışı kalmış, insan hareketliliğinden uzak, metruk ve atıl nitelikte olan; şahıslara ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara, yetkili kişi ve kurumlarca yapılacak olan yıkım veya çalışma amacı dışında girilmesi, kamu düzeninin, toplum huzurunun ve kişi dokunulmazlığının sağlanması amacıyla yasaklanmış olup, Riskli Alan olarak değerlendirilen bu binalara, sahibi bulunan şahıs/şahıslarca veya kamu kurum ve kuruluşlarınca 120/80 ebadında, sarı zemin üzerine mavi yazı ile yazılmış, aşağıda bulunan uyarı tabelasının hazırlanarak, binanın görülebilecek ön yüzüne 30/11/2014 tarihine kadar asılması sağlanacaktır."