Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda yapılan tatbikatta, personele yangın anında neler yapacakları ve yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacakları gösterildi.

Alaplı’da bir akaryakıt istasyonunda Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü gözetiminde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikatta personele yangın anında neler yapacakları gösterilirken tatbikatta istasyon sorumlu müdürü Erkan Yılmaz ve istasyonda çalışan 13 personel ve diğer görevliler hazır bulundu.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan akaryakıt istasyonu sorumlu müdürü Erkan Yılmaz, tatbikatta, istasyon çalışanlarının olası bir yangın anında nasıl davranacakları, neler yapacakları nerelere bilgi verecekleri konusunda eğitim aldığını söyledi.

Tatbikatın verimli geçtiğini belirten Yılmaz, “ İstasyonumuzda 13 çalışan personelimiz var. Biz bu personelimizi olası meydana gelebilecek yangınlara karşı eğitimden geçiriyoruz. Bu tatbikatlarımızı ve eğitimlerimizi yılda iki kez olmak üzere tekrarlayacağız. Tatbikatta çalışanlarımız olası bir yangın anında neler yapması gerektiği, yangının büyümesini önlemek ve itfaiyenin çağrılması ve gelen ekiplere doğru bilgi verebilmesi için istasyon tanklarının vana bölümleri ve LPG tanklarının bulunduğu alanların konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oldular. Tatbikat ayrıca çalışanlar yangın söndürme tüpleri ile nerelere, su ile nerelere müdahale edecekleri konusunda itfaiye ekiplerinden eğitim aldı.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkında, kendilerine gelen talepler doğrultusunda kurum, kuruluşlar ve işyerlerine yangın tatbikatı eğitimi verdiklerini belirterek, istasyon yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.