Yazar Ali Kaya, ‘Zonguldak’ta Elektriğin Tarihi’ isimli yeni kitabıyla uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu.

Yazar Ali Kaya 3’üncü kitabı ‘Zonguldak’ta Elektriğin Tarihi’ isimli yeni kitabıyla 33’üncü Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla bir araya geldi. Kitabında, Türkiye’nin sanayileşmesi için gerekli olan kömür ve elektriği üreten Zonguldak’ın tarihinden bahseden Kaya, kitabını sevenleri için imzaladı.

Fuar’da yeni kitabıyla sevenleriyle buluşmaktan mutlu olduğunu belirten Kaya, “Zonguldak toplam 12 tane santral var. Bu santrallerin peşinde 1948 yılında yapılan ÇATES santrali ile İstanbul’a Zonguldak’tan elektrik geliyor. Ve Marmara Bölgesi’nin sanayileşmesi de bu elektrik hattına bağlanıyor. Böylesine ilginç bir konu anlatıldı bu kitapta. Bunu anlatırken toplumsal arka panoramayı da kentin arka panoramasını da vermeye çalıştık. Mesleki örgütlenme ve mesleki eğitim alanındaki gelişmeleri de anlattık. Kentsel atölye elektrik ve elektronikte dünyadaki gelişmeler, Türkiye’deki gelişmeler ve Zonguldak’taki gelişmeler bölümünde anlatıldı” şeklinde konuştu.

“ALANINDA TÜRKİYE’DEKİ İLK KİTAP”

Uzun araştırmalar sonucu kitabı yazdığını vurgulayan Kaya, “Bir belgesel çalışma oldu bu kitap. Uzun süren, 3 yıllık bir çalışmanın ürünü bu kitap. Araştırdığım kadarıyla da sitilin alanında Türkiye’deki tek kitap. Örneğin, Kayseri’de elektriğin tarihi diye bir kitap yok. Ama ‘Zonguldak’ta Elektriğin Tarihi’ni kapsamlı ve 300 sayfalık bir kitap olarak okuyucuya sunuyoruz” dedi.