Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şahin mesajında şunları kaydetti;

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 4 Aralık tarihi ‘Dünya Madenciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Yeraltı kaynaklarımızı, her türlü tehlikeye rağmen yerüstüne çıkarmak için çalışan, üreten madencilerimiz ülkemizin kalkınması için zor şartlarda çalışmaktadırlar.

Yeraltı kaynakları ülkelerin refah düzeyinin yükselmesi açısından son derece büyük öneme sahiptir. Zonguldak, ülkenin en önemli yeraltı kaynaklarından taşkömürünün merkezi olması dolayısıyla ayrı bir öneme sahiptir. Madencilik Zonguldak’ta baba, ata mesleğidir. Atalarımız 166 yıldır Zonguldak Kömür Havzası’nda taşkömürü üreterek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Madenci kardeşlerimiz, abilerimiz, arkadaşlarımız hayatları pahasına bu madeni yeryüzüne çıkarmak için mücadele ederken binlerce madencimizi şehit verdik.

Bu vesile ile madenlerde hayatlarını kaybeden tüm maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan tüm madencilerimizin ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutlayarak, sağlık ve mutluluk diliyorum.”