Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi için yapılacak olan yeni eğitim binasının uygulama projesi tamamlandı. Eğitim komplesinin inşasına 2017 yılı içerisinde başlanması planlanıyor.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Yapı İşleri Daire Başkanı Burak Öz, Farabi Kampüsü içinde 2016 yılında yatırım programına alınan ve uygulama projesi yeni tamamlanan İlahiyat Fakültesi eğitim binasının 17.500 m2 lik öngörülen toplam inşaat alanının İlahiyat Fakültesi Derslikler, Ofisler ve Kütüphaneyi içerdiğini belirtti. Avam ve uygulama projesinin hazırlanması sürecinde İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Öğretim elemanlarını bilgilendirdiklerini ve onların görüşleri doğrultusunda düzeltmeler yaptıklarını ifade etti. Daire Başkanı Öz, tamamlanan uygulama projesinin onay için Kalkınma Bakanlığına gönderildiğini, yapım inşasına 2017 yılı içerisinde başlamayı planladıklarını belirtti.

Özer: “Uygulama Projesi tamamlandı. 2017’de yapım inşaatı başlıyor.”

İlahiyat Fakültesi Derslikler ve Ofisleri Binasının 2017 itibariyle yapımına başlamasını öngördüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Özer: “Üniversitemiz bir taraftan kapasitesini artırırken diğer taraftan eğitim altyapısını güçlendirmek için yeni derslikleri hizmete almaya çalışmaktadır. Bu bağlamda İlahiyat Fakültemiz için de yeni bir eğitim binasını yapabilmek için Kalkınma Bakanlığı’ndan destek aldık ve yatırım bütçemize İlahiyat Fakültesi Derslikler ve Ofisler Projesini dahil ettik. Uygulama Projesi Mayıs 2017 itibariyle tamamlandı. Kalkınma Bakanlığı’ndan onay geldikten sonra yapım ihalesi yapılacak. İnşallah 2017 yılı içerisinde yapımına başlamış olacağız. Bu projenin bitmesi ve hizmete girmesiyle birlikte öğrenci ve akademisyenlerimizin çalışmaları için nitelikli bir yapı elde edilmiş olacak. Her geçen gün artan öğrenci sayımızı ve sürekli gelişip büyüyen üniversitemizin eğitim- öğretim alanında gelecekteki ihtiyaçlarına da cevap verecek olan İlahiyat Fakültesi Derslikler ve Ofis Binası projesinin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Süreçte büyük emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.