Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Arkeoloji Bölümü akademisyenleri ile Kdz. Ereğli Belediyesi “Heracleia Pontika Yüzey Araştırması (HYPA” projesi kapsamında Ereğli tarihini araştıracak.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğiyle HPYA projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde BEÜ Arkeologi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr Gökhan Mustafaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gülden Ekmen, araştırma Görevlisi Mesut Eroğlu ve Ceyda Eroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi.

Panelde konuşan BEÜ Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr Hamza Ekmen, proje kapsamında şu ana kadar yüzey çalışması yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Erkmen, şu ana kadar birçok çalışmada paleolitik devirden Osmanlı dönemine kadar birçok önemli sonuç elde edildiğini belirterek, kendilerinin bu çalışmalara daha da ağırlık vereceklerini ifade etti. Yapacakları çalışmalar ile Heracleia Pontika’nın bu güne kadar bilinmeyen tarihini ortaya çıkartarak bölgenin turizm açısında gelişmesine de katkı sunulacağını vurguladı. Ekmen, ayrıca projeye desteklerinden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Müze Müdürü Ahmet Mercan ve projede görev alan öğretim ve araştırma görevlileri ile arkeoloji bölümü öğrencilerine teşekkür etti.

Panelde BEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Tayyar Gürdal, Yrd. Doç. Dr Gökhan Mustafaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gülden Ekmen araştırma görevlileri Mesut Eroğlu, Ceyda Eroğlu ve Ali Güney çalışmalar hakkında panelde katılımcılara bilgi verdi.

Paneli Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan, Belediye birim amirleri, BEÜ Arkeoloji Bölümü öğrencileri ve vatandaşlar takip etti.