Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde kurulan kan bağış merkezlerine öğrencilerin yaptıkları bağışlar, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’ni memnun etti.

Çok sayıda bağış toplandığını belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada; "Kızılay Kan Merkezi olarak Zonguldak’ta faaliyetlerimiz biliyorsunuz 7/24 devam ediyor. Gezici ekiplerimiz, 26 personelimiz, 6 aracımızla Zonguldak’ın her köşesine ulaşarak gönüllü kan bağışçılarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Hafta sonu demeden gece gündüz demeden çalışıyoruz. Özellikle şu an iki haftalık periyotta üniversitemizin tüm kademelerinde ilçelerimizdeki beldelerimizdeki meslek yüksekokullarımızda, fakültelerimizde gönüllü kan bağışı kampanyamızı gerçekleştirdik. Bu konuda yardımlarından dolayı öğrenci arkadaşlara, Sayın Rektörümüz Mahmut Özer’e, dekanlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Ağaç yaşken eğilir mantığından yola çıkarak genç kardeşlerimizi kan bağışı konusunda bilinçlendirme amacıyla belli eğitimler düzenledik ve her yıl bunları daha da arttırarak bu konuda bilgi vererek daha çok insanımızı gönüllü kan bağışçısı olmasına teşvik etmeye çalışıyoruz. Çünkü buradaki öğrenci kardeşlerimiz mezuniyetlerinden sonra çeşitli yerlerde görev aldıkları zaman zarfında Kızılay çadırı gördükleri zaman bugün Zonguldak’ta aldığı eğitimle, sağlıklı olduğu sürece gönüllü kan bağışlayarak ülkemizin bu sorunu aşmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz” dedi.