AK Parti Kdz. Ereli İlçe Başkanı Fatih Çakır 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Çakır programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Öğretmen Evi’nde 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Yemeğe, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, partinin yöneticileri ve ilçede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmasına basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü kutlayarak başlayan Çakır, gazetecilerin kamuya hizmet ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin Ereğli gündemine ilişkin sorularına yanıt veren Çakır, Ereğli kampüs inşaatının Temmuz-Ağustos ayında ayrılacak ödenek doğrultusunda proje ihalesine çıkılacağını anlattı. Turizm Fakültesi’nin bu yıl mutlaka öğrenci alacağını dile getiren Çakır, ilçe turizminin gelişmesi noktasında ileriki günlerde önemli adımlar atacaklarını söyledi. Çakır konuşmasında “Ereğli için olmazsa olmaz dediğimiz projelerden bir tanesi turizmdi. İlçe kongresi çalışmalarımıza girdik. Ekim ayında kongremiz olacak o tarihe kadar turizm konusunda ziyaretlere başlayacağız. Turizm konusunda birden fazla bileşke var. Sanayi odası, belediye, kaymakamlık, turizmciler var. Kongremizin durumu netlik kazansın, süreci başlatıp yarıda bırakmak istemiyoruz. Buna rağmen turizmle ilgili bu haftadan sonra randevu almak suretiyle ziyaretlerimize başlayacağız. Kimsenin seçimine bakılmaksızın. Sanayi odasının seçimi olabilir, o bizi bağlamayacak. O seçim bitsin, bu seçim bitsin diye Ereğli zaman kaybediyor” dedi.

Akçakoca-Alaplı arasına havaalanı

Daha önce Türkiye’nin en büyük beyaz eşya firmalarının ilçeye yatırım yapmaları anlamında girişimleri olacağını duyuran Çakır, ileriki günlerde bu konuda somut adımlar atılacağını ifade etti. Düzce Valisi ile Alaplı çıkışına havaalanı yapılması konusunu görüştüğünü açıklayan Çakır şunlar söyledi; “Geçen haftalarda Düzce valimize ziyaret gerçekleştirdik. Sebebi şuydu: Alaplı çıkışında, Düzce sınırında Ordu Giresun havaalanı gibi bir havaalanı yapılsın dedik. Kendisi de memnun kaldı. Hem Düzce’yi, Ereğli’yi, Alaplı’yı, Bolu’yu, Kaynaşlı’yı, yedi yüz bin, sekiz yüz bin kişilik bir nüfusa hitap eden bir havaalanı. Düzce’ye yapılan her türlü havaalanını, Akçakoca’ya yapılacak bir havaalanını Ereğli’ye yapılmış sayıyoruz. En ortak nokta Akçakoca olur. Çalışmaları var, ya bu hafta, ya gelecek hafta sivil havacılık genel müdürlüğü Düzce’ye gelecek. Sayın valimiz ‘biz iki yer düşünüyorduk, bu üçüncü yeri de onların dikkatine sunacağız’ dedi. Avrupa standartlarında 90 km’ye bir havaalanı düşünüyor. Bizde ikiyiz kilometre bu. Bir tarafta Sabiha Gökçen, diğer tarafta Ankara Esenboğa. Ondan d olayı bu bizim şehrimize büyük katkı sağlar. Arapları getirmek istiyoruz, ekonomileri iyi ama havaalanıyla gitmek istiyorlar. Bizim en yakınımızda olsa hem Akçakoca’ya yeter, hem de bize yeter. Bu birinci adımdı bunu attık. Ereğli’de bu güne kadar turizm alanında bir yere gelemeyeceksek bundan sonra gelemeyeceğiz anlamına gelmez. Herkes üstüne düşeni yapacak. Basından istediğimiz, kamuoyu baskısını bizim üstümüzden eksik etmeyin. Kim olursa olsun, hiç kimse, ben de dahil bu şehirden mühim değil. “

Dolgu alanları ile ilgili çıkan yasanın Erdemir’in bölgeye yatırım yapmasının önündeki mazereti kaldırdığını belirten Çakır, kurum yöneticileri ile kısa süre içerisinde masaya oturacaklarını dile getirdi.

Ereğli-Devrek yolunun Çaylıoğlu-Kelçe arasındaki bağlantısının bir haftaya kadar biteceğini ve teknik incelemeden sonra açılıp açılmayacağına karar verileceğini belirten Çakır, hastane kavşağında bir vatandaşın mahkemeye başvurmasından dolayı geciken yol yapımının da bakanlar kurulunda alınan bir karar ile çözüldüğünü ve yol inşaatının önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağını ifade etti.

Çakır’ın konuşmasının ardından söz alan Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, basın üzerindeki baskıların bir an önce kaldırılarak Ereğli’de yeniden barış ortamının sağlanmasını istedi.