Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

AK Parti’nin 23 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulunun ardından yeninden ilçe başkanlığına seçilen Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri bu gün TSO Başkanı Yaşar Tetiker ve Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek’e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, eski devlet hastanesinin bulunduğu alanın Üniversiteye devir edilmesinin önemine değindi. Tetiker konuşmasında “Üniversite ve üniversite öğrenci sayısının çözümü konusunda gayretleri olacağını biliyoruz. Çünkü üniversite konusu, kırmızıçizgimiz, olmazsa olmazımızdır. Boşaltılan Ereğli Devlet Hastanesi binalarının fakültelere dönüştürülmesi Karadeniz Ereğli’ye yapabileceğimiz en büyük hizmettir. Burada üniversite öğrenci sayısını 15-20 binlere çıkarabilmemiz lazım. Ereğli’deki sanayicimizin kendisine ait geliştirdiği güzel bir tecrübesi var. Karabük’te kok ve kireç fabrikası gibi ünitelerin yapımı bizim sanayicimiz vasıtasıyla oldu. Bu da çok güzel bir şey. Bundan sonra demir çelik üzerine Karasu ile Filyos beldesinde kurulacak tesisler veya nerede kurulursa kurulsun, bizim sanayicimize ihtiyaç duyduğu ve değer verdiği görülüyor. Bizim sanayicimize gelen tekliflerden de, geleceğe yönelik çalışmalarından da bu anlaşılıyor. Bu da bir iftihar vesilesidir. Erdemir’in alternatifi ne kadar fazla ekonomik kaynak, katma değer yaratabilirsek sonucumuz o kadar kolay olur” dedi.

Ereğli’de AK Parti iktidarının yaptığı hizmetler hakkında bilgiler veren Çakır ise ilçede işsizliğin çözümü için Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Ereğli’nin sorunlarının birlikte çözüme kavuşacağına inandığını belirten Çakır konuşmasında şunları söyledi; “Bundan sonraki süreçte 15 günde bir ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile yemekte bir araya geleceğiz. Ereğli’nin sorunlarını bizler de arkadaşlarımızla birlikte analiz ediyoruz. Sizinle de aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Sağlık konusunda Ereğli’nin önümüzdeki 20-30 yıllık sorunu özel ve Devlet hastaneleriyle çözülmüştür. Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek yollarında sıkıntılarımız var. Tersanelerle ilgili de Ereğli halkı adına bir şeyler söylememiz gerektiğine inanıyorum. Ulaştırma Bakanlığımızdan randevu talebimiz oldu. Hastanenin Ömerli mevkisine geçmesi, terminalin de aynı mevkiye, Adliye binası, vergi dairesinin de yeni yerlerine taşınması sonrası merkezdeki esnafımızın ciddi anlamda kaygısı olduğunu biliyoruz. Eski hastane binalarının devri konusunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) da bir talebi var. Biz de Milli Emlak’a devrini istiyoruz, bu sayede üniversiteye devri daha kolay oluyor. Tabi TOKİ’nin de kendine göre yatırım planları var. Bunlarla da ilgili Ankara’ya gidiyoruz.”

Çakır TSO’nun ardından ise Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Cevdet Civelek, Çakır’a yeni görevinde başarılar dilerken 23 Kasım’da gerçekleşen kongrenin diğer partilere de örnek oluşturmasını istedi. Çakır burada yaptığı konuşmada bundan sonra sivil toplum kuruluşları ile her 15 günde bir araya gelerek sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.