Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Can, Ramazan Ayının tüm müslüman âlemine hayırlı olmasını diledi.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 11 ayın sultanı rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi, Bu sene ramazan ayı münasebetiyle “Üzerinde her canın hakkı var bu ramazan ve her zaman” adlı temayı işleyeceklerini ve Ramazan ayının tüm müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni eden Can, “Hepimize hamdı senalar olsun ki hep beraber rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bugün ilk teravih namazımızı kılacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu senede bir temayı ele alarak ramazan ayını dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sene ki temamız “Üzerinde her canın hakkı var bu ramazan ve her zaman” inşallah bu sene bu temayı etraflı bir şekilde ele almaya çalışacağız. Çünkü burada hak kavramı var. Hak kavramının ifade etmiş olduğu kavramı derinden derine ele almak suretiyle insanın başta rabbine olan kulluğu çevresindeki insanlara olan ve yapması gereken vazifeleri ele almaya çalışacağız. Bu konuda birçok kuruluş var ama bunların sadece lafta kaldığını layıkıyla yerine getirilmediğini görüyoruz. Bundan dolayı bizler hak ve hukuk konusunu gündeme alınmasını ve toplumun gelenide bilinç oluşturulmasını arzu ediyoruz. Bu vesile ile bütün kardeşlerimin bir kuran ayı, bir rahmet ayı, iyilik ve ihsan ayı olan ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu güzel ayın cümlemizin, milletimizin birliğine İslam âleminin birliğine vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Fitre fiyatı 16 TL

Bu sene fitre fiyatının taban fiyatının 16 TL olduğunu ifade eden Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, “Diyabet İşleri Başkanlığınızın hesaplamalarına göre bu fitre fiyatı 16 TL’den hesaplanacak. Asgarisi bu tabi azamisi ise insanın kendi zenginliğine göre şekillenecek. Temel altı 16 TL olacak” şeklinde konuştu.