Çaycuma Belediyesi 2 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencisini, “Palyaçonun Düşleri” adlı çocuk oyunuyla ücretsiz olarak buluşturdu.

Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde organize edilen oyun, gün boyunca dört seans oynandı. İlçe merkezi ve köy okullarından toplam 2 bin öğrencinin seyrettiği oyun büyük beğeni aldı. Mine Acar’ın yönettiği, Haluk Işık’ın yazdığı ve Karınca Çocuk Tiyatrosu oyuncularının oynadığı oyunda sevgi ve barışın önemi vurgulanıyor. Oyunda eskiden bir sirkte palyaço olan Kurşun Asker’in hikayesi anlatılıyor. Sevginin ve barışın olmadığı Hit-Mus Krallığı’nda, Kral Pinoke ve krallığı korumakla görevli olan Kurşun Asker’in, sevgi ve barışla karşılaşmasını konu alan oyunda, sevgi ve barış, Kral Pinoke’nin fikrini değiştirmeye çalışıyor. Pinoke’nin tek düşündüğü şey ise kötülük yapmaktır. Sürekli yeni savaş planları yapıp tüm dünyayı ele geçirmek istemektedir. Ancak sevgi ve barış ile karşılaşan ikilinin düşünceleri zamanla değişir.

“ÇOCUKLARIMIZI TİYATROYLA BULUŞTURDUK”

Belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere çok önem verdiklerini ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Okul öncesi ve ilkokul çocuklarımızı tiyatroyla buluşturduk. Çocukların yaşamında tiyatronun yerinin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak, çocuk ve gençlerimizin hayat yolunda emin adımlarla ilerlemelerinde önemli bir işlevi olan sanatsal etkinliklere daha çok önem vereceğiz.” dedi.