Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Mali Müşavirler için açılan ‘Bağımsız Denetçi eğitimi sona erdi. Bir otelde gerçekleşen 10 günlük eğitim sonunda kursa katılanlar cübbe giydi.

Muhasebe Finansal Yönetim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan tarafından verilen eğitimde muhasebe ve denetim standartları anlatıldı. Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı ve Nalan Akdoğan tarafından eğitimi başarıyla bitiren 10 kişiye belgeleri verilerek cübbe giydirildi. Prof. Dr. Ali . Halıcı eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada; “Uzaktan eğitimlerde 1,300 kişiye ulaşmış bulunuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında bulunarak eğitim verdik. Tek ölçümüz kaliteli eğitimdir” diye konuştu.

Prof. Dr. Nalan Akdoğan ise, “Türkiye büyüyen bir ülkedir. Şeffaflaşmaya ve denetçiliğe önem veriyor. Bu bakımdan bu sertifikaları almak önem arz ediyor” dedi. Eğitimin oldukça yararlı geçtiğini söyleyen serbest muhasebeciler, Başkent Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ettiler.