Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yeni il yönetimi, İl Başkanı Harun Akın başkanlığında, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü.

Yeni CHP il yöneticilerini Alabaş’a tanıtan Akın, kurdukları çalışma komisyonun öncelikli konusunun Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) olduğunu vurgulayarak, konunun asıl muhatapları olarak öncelikli olarak TTK Genel Müdürlüğünü ve GMİS’i ziyaret ettiklerini vurguladı.

GMİS Genel Başkanı Alabaş, yeni yönetimi kutlayarak başarılar dilerken, Akın’a TTK konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Göreve geldikleri günden beri TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi için sendika ve maden işçileri olarak mücadele ettiklerini vurgulayan Alabaş, “TTK bugün tarihinin en az işçi sayısı ile tarihinin en az üretimini yapmaktadır. Türkiye’nin yıllık taşkömürü tüketimi 26 milyon, ürettiği ise bunun ancak onda biri kadardır. Oysa TTK’nın bugün kurulu kapasitesi 5 milyon tondur. Ben CHP olarak bugüne kadar verdiğiniz desteğin bundan sonrada devam edeceğine inanıyorum. Sizleri yeni seçilmiş olduğunuz görevinizden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.