CHP’li Halil Furat İl Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatarak gelecek seçimlerde il başkanı adaylığını açıkladı ve partililerden oy istedi.

CHP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Halil Furat kendisinin durmaksızın zevkle ve gayretle çalıştığını ifade ederek seçimlerde bu azim ve çabasının karşılığını beklediğini ifade etti.

Furat yaptığı açıklamada; “Benden önce birçok il başkanı burada görev yaptı benden sonra da birçok il başkanı görevlerini yapacak. Ama ben partime 24 saat durmaksızın zevkle azimle ve gayretle hizmet verdim, elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Ben bunları yaparken tabi ki arkadaşlarımdan da destek aldım ama hepsinden değil bir kısmından. Zonguldak’ta AK Parti’nin bu kadar baskısına rağmen trilyonlarca lira yardımlar dağıtmasına rağmen biz Zonguldak’ta büyük başarı sağladık ve seçimleri kazandık. Bu başarıyı Türkiye’nin her yerindeki Cumhuriyet Halk Partililer biliyor. Ama gelin görün ki o başarıyı sağlarken yanımızda olması gerekenler yanımızda olmadı ve bizi bugünkü duruma düşürdü. Ben Zonguldak’ın yeniden güzel bir yönetimle yeniden bir il yapılandırmasıyla ayağa kalkacağına inanıyorum” dedi.