Selda Bağcan ve Gripin konserleri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutlamaya hazırlanan Seyhan Belediyesi bu konserler öncesi de bir dizi sanatsal etkinlik düzenliyor.

25 Ekim 2014 Cumartesi saat 17.30’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde ADA Tiyatrosunun oynayacağı “Derviş” adlı oyun ile başlayacak olan kutlamalar, 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 16.00’da Genco Erkal’ın oynadığı Nazım Hikmet Ran’ın unutulmaz eseri “İnsanlarım” ile devam edecek. 29 Ekim 2014 Çarşamba akşamı saat 19.00’da ise Grup Gripin ile Selda Bağcan Uğur Mumcu Meydanı’nda konser verecek.

15 YILDA 300 KEZ SERGİLENDİ

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, etkinliklerin sadece bir güne değil haftaya yayıldığı bildirildi. 29 Ekim kutlamalarına bu yıl her zamankinden çok daha fazla katılım olacağını, coşkunun en üst seviyede yaşanacak.

İnsanlarım, New York, Paris, Kopenhag, Stokholm, Moskova, Selanik, Sydney, Melbourne, Bielefeld, Berlin, Arnhem, Amsterdam, Hamburg, Anvers, Frankfurt, Duisburg, Viyana, Innsbruck, Giessen, Stuttgart, Zürich, Basel, Augsburg, Toronto, Mağusa, Utrecht ve Türkiye’de 120 yerleşim merkezinde 15 yılda 300 kez sergilendi.

Oyunun kurgusu içinde, "Memleketimden İnsan Manzaraları", "Kuvayı Milliye Destanı", "Şeyh Bedreddin Destanı", "Taranta-Babu’ya Mektuplar"dan bölümler ve yine o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor.