DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle Yangın Anı Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi.

Acil Durum Eylem Planı kapsamında Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil ile müşterek yapılan yangın eğitiminde İtfaiye Teknisyeni Hilmi Sönmez tarafından yangın müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları kullanımı, yangında dikkat edilmesi gereken hususlar ve yangın dolabında bulunan malzemelerin kullanımıyla ilgili bilgiler verildi. Bir diğer yangın tatbikatında ise 09.05’ de acil anonsunun devreye alınmasıyla birlikte tahliye, kurtarma ve müdahale ekipleri görev yerlerini alarak AVM içinde tahliyeye başlandı. Çalışan personellerin acil çıkış kapılarından kaçışları sağlanarak daha önceden belirlenen toplanma alanına gitmeleri sağlandı. Yönetim ofisi, güvenlik, temizlik, teknik ekip ve mağaza çalışanları katılımı ile yapılan yangın tatbikatında itfaiye ekipleri kısa bilgilendirmeler yaparak yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında personellere uygulamalı tatbikat yaptırdı.

AVM Yönetimi ise "Güvenlik önlemlerinin yüksek olduğu DemirPark AVM’de acil durum senaryolarıyla hem ziyaretçi hem de AVM çalışanlarının her duruma karşı hazırlıklı olması sağlandı. Katkılarından dolayı Zonguldak Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.