Demirpark AVM yönetimi tarafından Ebola Virüsü hakkında eğitim programı düzenlendi.

İlk olarak bundan 38 yıl önce, 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan, 2013’te tekrar tırmanışa geçen Ebola virüsü Türkiye’de de önemli tedbirler alınması gereken bir risk faktörü haline geldi. Hastalıkla ilgili bilgilendirme ve tedbir alma amaçlı DemirPark AVM yönetim, mağaza çalışanlarının ve Dedeman otel personelinin de yer aldığı bir eğitim gerçekleştirildi.

DemirPark AVM Doktoru Atınç Kayınova tarafından 26 Kasım Çarşamba günü saat: 17.00 da Dedeman Otel Gelik salonunda verilen eğitimde Kan, kan ürünleri ve vücut sıvıları ile bulaşan hastalıklardan korunma, Ebola Virüsü nedir ve nasıl yayılır, Ebolanın semptomları nelerdir, Ebolayı önlemek ve hastayken yapılacaklar hakkında AVM personeli, yönetim ofisi ve Dedeman Otel personellerini bilgilendirildi. Ebola virüsünün yanı sıra bulaşıcı olabilen Hepatit B ve AIDS hastalıklarıyla ilgili bilgiler vererek eğitimi sonlandırdı.

AVM yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “

“Çalışan ve ziyaretçi bilincini arttırmaya yönelik eğitimlerimize devam ederken, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz. Demirpark Alışveriş ve Yaşam merkezi 11.000 m2 alan üzerine kurulu, 55000 m2 kapalı alandan oluşan, Zonguldak şehir Merkezinde konumlu merkez nüfusunun 2,5 katı ziyaretçi alan şehrin ilk Alışveriş Merkezidir. 4 Otopark,1 ofis ve 5 mağaza katına sahip AVM‘ nin kiralanabilir alanı 21.980 m2 ‘dir. DemirPark ’ta 62 mağaza toplamda 92 kiracısıyla faaliyet sürdürmekte olup ayda ortalama 400 000 kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Yapımı Zonguldak’taki maden sektörünün öncü kuruluşlarından Demir Madencilik A.Ş tarafından gerçekleştirilen DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ nin açılışı 15 Mart 2009 tarihinde yapılmıştır. Gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetimde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Jones Lang LaSalle tarafından yönetilmektedir. DemirPark AVM, Zonguldak’ın dinamik bir bölgesinde Kozlu-Karadeniz Ereğli-İstanbul yolu üzerinde geçiş yoğunluklu bir noktada kurulmuştur. Tam karşısında Bülent Ecevit Üniversitesinin olması, projeye ayrı bir önem katmaktadır. Kentin sosyal ve kültürel hayatının önemli bileşenlerinden biri haline gelen DemirPark AVM Eğlence ve Yaşam Merkezi olmanın yanı sıra, “kentin çarşısı ve sosyal hayatın kalbi” haline gelmiştir” denildi.