Devrek’te düzenlenen Mevlana’yı anma programında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Şeb-i Arus Hz. Mevlana Celaleddin Rumi”yi anma etkinliğinde ilçe protokolü ve vatandaşla bir araya geldiler.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen anma Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’anı Kerim Tilaveti başlanan programda açılış konuşmasını yapan Devrek Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği başkanı Sadık Göcen,” Belediye Başkanlığımızın ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin katkıları ile düzenlenen ve bundan 741 yıl önce sevgilisine kavuşan ve o günü bayram günü ilan eden pirimiz Hz. Mevlana’nın Sevgilisine kavuştuğu vuslat yıldönümüne hepiniz hoş geldiniz. Bizler Devrek Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği olarak derneğimizin kurulduğundan bu güne Hz. Mevlana’nın o nurlu yolunu, onun yaşantısını sizlere tanıtmaya çalışmaktayız. Sadece Devrek ilçesinde olmayıp Batı Karedeniz bölgesinde tek olan derneğimiz çeşitli il ve ilçelerde bu tür faaliyetlere katılmaktadır” diye konuştu.

Yüzlerce davetlinin katıldığı programda şiirler, ilahiler ve sema gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni toplarken, düzenlenen anma programına; Devrek Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Vacvit Durdubaş, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, İlçe Müftüsü Mahmut Çakır ve yüzlerce davetli katıldı.