Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Demokrat Parti (DP)Teşkilatı Başkanı Metin Demir ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatını ziyaret etti.

Bu gün saat 15.00’ de gerçekleştirilen ziyarette konuşan DP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Metin Demir, kongrelerine katılan Hayrettin Kartal ve yönetimine iadei ziyaret için geldiklerini söyledi. Demir, Demokrat Parti’nin Türkiye’nin en köklü partilerinden birisi olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise hem ülke genelinde hemde Ereğli’de merkez sağda ciddi bir boşluk olduğunu söyledi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oluşturulan bir algı ile belediye başkanlığı seçimlerini kaybettiklerini ifade eden Kartal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bugün yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Ancak kriz her geçen gün büyüyor. Seçimlerden önce tersanelerden bahsedenler bugün konuşmaz hale geldi. HEMA gibi bir işletme kapanıyor ve 800 maden işçisi ay sonuna kadar işsiz kalacak. AKP’li milletvekili Ercan Candan’ın ismi geçmez oldu. Çaylıoğlu köyünde insanlar Ereğli Devrek Yolu nedeniyle atlı, eşekli, katırlı eylem yapıyorlar."

Ziyaret yapılan açıklamaların ardından sohbet havasında devam etti.