Zonguldak’ın Ereğli ilçesi TOKİ Korubaşı İlkokulu’nda ki özel sınıfta eğitim gören engelli öğrenci ve velileri Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ı ziyaret etti.

TOKİ Korubaşı İlkokulu özel sınıfında eğitim gören engelli öğrenciler ile velileri Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek taleplerini iletti. Engelli öğrencilerin öğretmeni Öncü Saçılık günün anlam ve önemine ilişkin olarak milli eğitime ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Saçılık konuşmasında "Sayın müdürüm. Bugün Dünya engelliler günüde günün anlam ve önemimi belirtmek için öğretmen öğrenci ve velilerimizle ziyarete geldik. Biz kutlama değil farkındalık için buradayız. Okulumuzda ki eğitim öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile devam etmektedir. Sizlerin bizlere destekleri, okullarımızın donanımı ile özel eğitim alanında Ereğli ilçesinde ilerleme kaydedilmektedir. Bizde öğretmen ve veliler olarak bu çalışmalar olduğu için sevinçliyiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, engellileri sözde değil yaptıkları çalışmalarla önemsediklerini gösterdiklerini dile getirdi. 3 Aralık’ın farkındalık yaratmak için önemli bir gün olduğuna değinen Korkmaz “3 Aralık, engelliler için farkındalık yaratma açısından çok önemli bir gün. Biz bu konuda biraz daha hassasız. Çalışmalarımıza baktığınız zaman öncelikli olarak ilk icraatlarımızdan bir tanesi Ereğli’ye bir iş okulu kazandırmak oldu. Okulumuzun gelmiş olmasına rağmen Devlet Malzeme den malzeme bekliyoruz. Bir 10 gün içerisinde inşallah iş okulumuzda engellilere yönelik meslek edindirme okulumuzu da açmış olacağız" şeklinde konuştu.

Engelli annesi Dilek Çoban ise Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’dan çocuklarının sosyal aktiviteler yapabileceği alanların artırılmasını istedi.