Zonguldak’ta Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ İl Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa’da eğitim, gençlik ve spor fırsatları hakkında bilgilendirme yapılan toplantı çok sayıda temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıyla birlikte katılımcılara Erasmus+ Projesine ilişkin başvuru ve uygulama prosedürleri hakkında güncel bilgilerin paylaşılması ve programın sunduğu imkanlardan ilgili kurumların bilgilendirilmesi sağlandı.

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Ulusal Ajans’ın tanımını ve misyonlarını anlatan Ulusal Ajans İletişim Koordinatörlüğü Uzmanı Recep Mutlu Salman; “Ulusal Ajans 2011 yılından itibaren Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlandı. Daha öncesinde Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nın ilgili kuruluşuydu. 2003 yılından bu yana Türkiye’de Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları’nın yürütülmesinden sorumlu bir kamu kurumudur. Ulusal Ajans deyince özel sektör üzerinde bir ajans mı diye sorular geliyor. Bu nedenle Ulusal Ajans’ın bir kamu kuruluşu olduğunun özellikle altını çizmek istiyorum. Türkiye’de projecilik kültürünün oluşması konusunda çok önemli bir yeri olan bir kurum ve her yıl yaklaşık 70 bin vatandaşımızın Avrupa Birliği hibeleri ile yurtdışına gitmesine vesile olan bir kurumuz” dedi.

Ulusal Ajans İletişim Koordinatörlüğü Uzmanı Recep Mutlu Salman’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya; “Bu toplantının temel amacı illerin altyapıları ve insan kaynaklarını güçlendirmek ve Avrupa Birliği hibelerinden yararlanma oranını artırmaktır. Bu çerçevede Erasmus+ plus programına ilişkin başvuru ve uygulamalar hakkında güncel bilgilerin paylaşılacağı ve programın sunduğu bu imkanların kişi ve kuruluşlarımızı bilgilendireceği bir günü birlikte yaşıyoruz. Bizim amacımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Avrupa Birliği hepinizin bildiği gibi oldukça kuvvetli bir dışsal etkendir. Biz bu dışsal etkeni kendi değerlerimizle harmanlayarak, kaynaştırarak umut ediyorum ki çok uzun sürmeyecek bir dönem içerisinde Avrupa Birliği Standartları’nı yakalayacağız ve insanımıza o şartlarda bir yaşam kalitesi sunacağız” dedi.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından Ulusal Ajans İletişim Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Yasemin Koçak’ın sunumu ile devam etti.