Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Zonguldak’ta göreve yeni başlayan Vali Ahmet Çınar’a tebrik ziyaretinde bulundu.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci başkanlığında yapılan ziyarete, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal katıldı.

Vali Ahmet Çınar’a “hoşgeldiniz” diyen Başkan Demirci Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Sendika hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

“Sayın Valim, Zonguldak ve Bölge Havzamız taşkömürü ile var olmuş bir bölgedir. Yaklaşık 170 yıldır ülkemiz kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmiş bir bölgemizdir. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilk Ankara ile birlikte ilk il Zonguldak olmuştur. Karabük Demir Çelik ve Ereğli Demir Çelik ve Çatalağzı Termik Santral taş kömürü ülkemizde sadece Zonguldak’ta çıktığı için bu bölgeye kurulmuştur. Geçmişte ülkemizin taşkömürünü karşılayabilecek kapasitede olan TTK bugün tarihinin en az sayıdaki işçisi ile tarihinin en düşük üretimini yapmaktadır. Oysa TTK’nın yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesi ile 14 bin işçi norm kadrosu bulunmaktayken bu sayı bugün 7 binlere düşmüştür. Ülkemiz yaklaşık her yıl dışarıdan 30 milyon taş kömürü ithal etmekte ve dışarıya 6 milyar dolar döviz gitmektedir. Kurum kurulu kapasitedeki norm kadro da çalışırsa ülkemizin taşkömürü ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak kapasitedir. Yine TTK bölgemizin en önemli istihdam sağlayacak kurumudur. Ve yakın gelecekte de alternatifi bulunmamaktadır. Alternatif istihdam alanları ancak TTK ile birlikte yapılacak çalışmalarla mümkün olacaktır.

Genel Maden İşçileri Sendikası, ülkemizin ilk işçi sendikalarından biridir. 1946 yılında kurulmuştur.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada kentimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümü için her türlü dayanışmayı ve desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

GMİS heyetine ziyaretleri için teşekkür eden Vali Çınar; Zonguldak gibi yeşil ile mavinin en güzel birlikteliğinin olduğu bir kente atanmaktan gurur duyduğunu belirterek, bölge için hep birlikte güç birliği sağlayarak hizmet edeceklerini ve bu şekilde başarıyı sağlayacaklarını vurguladı.