Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından yaklaşık 9 aylık süreçte birçok projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş seçim öncesi sözünü verdikleri projeleri 5 yıllık görev süresi dolmadan tamamını hayata geçireceklerini söyledi.

PAZAR YERİ YOLU 15 YIL SONRA AÇILIYOR

Gülüç’te uzun yıllardır açılamayan pazaryeri yolunu betonlayarak büyük kısmını tamamladıklarını ve yaklaşık 15-20 metrelik kısımda yan duvarların örülmesi ile birlikte yolu kısa sürede tamamen hizmete açılacağını söyledi. Hizmetleri Gülüç halkı ile bir bütünlük içerisinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Demirtaş açıklamasında “30 Mart 2014’te halkımızın teveccühü ile seçimleri kazandıktan sonra 15 Nisan’da mazbatamızı alıp göreve başladık. Göreve başladığımız günden itibaren ‘görünen köy kılavuz istemez’ misali önemli hizmetler gerçekleştirdik. Seçim döneminde halkımıza söz vermiştik. Pazaryerinin yolunu yapıyoruz. İleride duvar kalıpları yapılıyor. Kısa süre içerisinde betonları dökülüp yolu tamamen hizmete açmış olacağız” dedi.

GÜLÜÇ’E LÜKS DÜĞÜN SALONU

Pazaryerinin orta kısmındaki alana düğün salonu yaptıklarını dile getiren Demirtaş “Düğün salonumuz sadece Gülüç’te değil bölgemizdeki en modern düğün salonu. Gerçekten Gülüç halkına yakışır içerisinde hiç direk olmayan, tasarımı ve konforu ile lüks bir düğün salonu yapıyoruz. Fiyatlarını da çok uygun yapacağız. Düğün salonumuzda gelin-damat odası, mescit, bebek emzirme odası, müzisyen odası ve otoparkı olacak. Tam teferruatlı bir düğün salonu yapıyoruz. Düğün salonumuzu 15-20 gün içerisinde hizmete açacağız” dedi.

"GÜLÜÇ MEYDANI YENİLENİYOR"

Gülüç Beldesi’ndeki meydanın tamamen yenileneceğini belirten Demirtaş, çalışmaların başladığını söyledi. Demirtaş konuşmasında şunları söyledi; “Gülüç Belediyesi meydanındaki Atatürk büstünü hemen belediye binamızın yanına aldık ve daha güzel bir hale getirdik. Meydanın orta kısmına da süs havuzu ve yapay şelale yapılıyor. Buranın etrafı yeşillendirilerek oturma gurupları konulacak. Burada Gülüç halkı gelip süs havuzunun kenarından yorgunluklarını ve streslerini atıp sohbet edebilecekler. Meydandaki kaldırımlar deforme olmuş. Bunların tamamını kaldırıp parkeleri baştan sona yenileyeceğiz. Bu projemizi de 1-2 ay içerisinde tamamlayıp en kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız.” Demirtaş bu projeye bağlı olarak beldenin girişine bir kemer yapıp Gülüç Beldesi’ne gelenleri güzel görüntülerle karşılayacaklarını ifade etti.

ARAÇ PARKINA TAKVİYE

Belediyeye ait iş makinesi, kamyon, itfaiye aracı gibi tüm araçları bakımdan geçirip çalışır hale getirdiklerini ifade eden Demirtaş, ayrıca makine parkına da takviye yaptıklarını söyledi. Demirtaş göreve geldikten sonra belediyeye çöp kamyonu, itfaiye aracı ve bir adette kamyonet kazandırdıklarını açıkladı.

GENÇLER SPORA YÖNLENDİRİLİYOR

Gülüç Belediyesi olarak sosyal ve sportif alanda da çok önemli yeniliklere imza attıklarını ifade eden Demirtaş, Düğün salonunun etrafında bulunan dükkânların bir kısmını gençlerin spor faaliyetlerini yapabilmeleri için salonlara dönüştürdüklerini anlattı. Amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora ve sosyal etkinliklere yönlendirmek olduğunu anlatan Demirtaş “Yaz ayında futbol akülü açmış ve gençlerimize spor yama imkanı sunmuştuk. Şimdi burada da Tekvando ve boks sporlarını yapabilmeleri için dükkânları spor salonuna çevirdik. Onlardan hiçbir ücret almıyoruz ve malzemelerini de belediye olarak biz karşılıyoruz. Gençlerimizden tek beklentimiz onların sporda ve eğitimlerinde başarılı olmaları. Gençlerimizin başarıları bizleri mutlu eder” dedi.

Pazaryerinde ki dükkanların bir kısmını düğün salonu için, bir kısmını gençlerin spor yapması için düzenlerken bayanları da unutmadıklarını dile getiren Demirtaş, dişi nakış kurslarının yanı sıra, resim ve müzik kursları da düzenleneceğini belirtti.

CENAZE HİZMETLERİ VE HOŞ GELDİN BEBEK UYGULAMASI

Cenaze hizmetleri ve hoş geldin bebek uygulaması hakkında da bilgiler veren Demirtaş şunları söyledi; “Gülüç’te bir cenaze olduğunda özellikle ben belediye başkanı olarak cenaze sahibini hiç yalnız bırakmıyorum. Onların üzüntülerini paylaşıyorum. Cenaze aracımızla cenazenin yıkanmasından defnine varana kadar belediye olarak bütün işlemleri hiçbir ücret almaksızın biz yapıyoruz. Yıkanmasından, kefenlenmesine, mezarın hazırlanmasından, tahtalarına varıncaya kadar biz karşılıyoruz. Cenazenin birinci günü akşam yakınları acı içerisinde olduğundan gelen misafirlerine yada yakınlarına yemek hazırlamakta güçlük yaşıyor. Bu nedenle biz cenaze sahipleri ile görüşerek yemek hazırlattırıyoruz ve bizim personelimiz gidip orada gelen misafirlere yemeklerini ikram ediyor. İmamlarımız üç gün boyunca her akşam Kur’an-ı Kerim okuyorlar. “Ölüsüne sahip çıkmayan dirisine sahip çıkamaz” sözünden hareketle biz insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar hep yanındayız. Bu bağlam da seçim öncesi başlattığımız ‘Hoş Geldin Bebek’ uygulamamız devam ediyor. Bu projeyi daha çok eşim Işıl Hanım yürütüyor. Beldemizde yeni bebeği olan aileleri gündüz ziyaret ediyor. Kız ve erkek çocuğa göre değişik hediyelerimiz var onları takdim ediyor. Bebeği olan ailelerle sohbet edip onların mutluluklarına ortak oluyoruz. Biz Gülüç Belediyesi olarak insanlarımızın hem acılı günlerinde hem de mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz.”

HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI ve SPOR ALETLERİ

Göreve geldiklerinde beldede çocuk parkı sayısının çok az olduğunu ve bunların da kullanılamayacak durumda olduğunu belirten Demirtaş “ İlk yaptığımız işlerden biri çocuk parklarını yenilemek oldu. Her mahalleye toplamda 6 adet çocuk parkı yaptık. Kaydırakları, salıncakları, zıp zıpları ile en son sitem çocuk parkları kurduk. Zemini de çocukların düşüp yaralanmamaları için kauçuk ile kapladık. Şimdi bakıyorum bazı çocuk parklarında 100’e yakın çocuk oyun oynuyor. Parkların hemen yanına çocukları oynarken ailelerin oturabilmeleri için oturma grupları koyduk. Aileler burada oturup örgü örüyor, kimi zaman evlerinde hazırladıkları pasta börekleri getirip birlikte yiyorlar. Çocuk parklarının yanlarına bayanlarımızın spor yapabilmeleri için fitnes aletleri koyduk. Bayanlarımız buralarda gelip spor yapıyorlar. Çocuk parkları ve fitnes aletlerinin yapımı sırasında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak ile Ereğli Şube Başkanı Sayın Yusuf Ziya Odabaş’ın bizlere desteği oldu. Kendilerine buradan sizlerin aracılığı ile çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERDEMİR NAKLİYE KAPISI GÜLÜÇ’E ALINDI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’nin sevkiyat kapısını Gülüç’e aldığını ifade eden Demirtaş, şirketin yeni bir köprü yaptığını ve eski köprüyü de bakımdan geçirerek modern hale getirdiğini söyledi. Demirtaş çalışmaların tamamlanmasının ardından Erdemir’in tüm karayolu sevkiyatını Gülüç’ten yapacağını belirtti.

2015’TE PİKNİK ALANI VE GÜLÜÇ DERESİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ BAŞLIYOR

Güzel Sanatlar Lisesi’nin arka kısmında Orman’a ait yaklaşık 12 dönümlük arazinin tahsisi için gerekli yazışmaları yaptıklarını ve buranın sözünü aldıklarını anlatan Demirtaş “Buraya çok güzel bir piknik alanı yapacağız. İçerisinde oturma yerleri, mangal yerleri, bungalov evleri ve seyir kulesi yada terası yapacağız. Çünkü burası Ereğli’yi ve Gülüç’ü kuş bakışı görebilen çok güzel bir yer. Ve en önemlisi de bölgede hiç olmayan bir kır düğün salonu yapacağız. Halkımız yeşillikler içerisinde gelip burada hem manzara izleyecek hemde dinlenip eğlenebilecek. Bizim halkımıza sözünü verdiğimiz en önemli projelerden biriside Gülüç Deresi etrafının çevre düzenlemesi idi. Biz dere islahı ve çevre düzenlemesi ile ilgili projelerimizi hazırladık. 2015 yılının Mart ayında Allah nasip ederse burada çalışmalara başlıyoruz. Yürüyüş yolları, gezinti ve dinlenme alanları, kafeteryaları ile burada çok güzel bir düzenleme yapacağız. Bizim için burasını yapamaz diyenler oldu. Bizim Gülüç Belediyesi olarak ilk 9 ayda yaptığımız hizmetler ortada. Bu iki büyük projeyi de hayata geçireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Seçim öncesi verdikleri vaatlerin tamamını 5 yıllık görev süresi dolmadan tamamlayacaklarını ifade eden Demirtaş, belediye personelinin, belediye meclis üyelerinin ve Gülüç halkının hizmet heyecanı ile üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş bulunmadığını söyledi.