Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, “Genellikle kendimizi üstün görmek ve başkalarını da ikinci sınıf görme gibi bir eğilim içerisindeyiz. Bunun hiçbir zaman anlam ifade etmediğini aklımızdan çıkartmamamız gerekiyor” dedi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin konuğu oldu. Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun, BEÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer’in yanı sıra akademik, idari kadro ve öğrenciler katıldı.

Horata, “Has Bahçeden Divan Şiirine Bakmak” konulu sunumu ile davetlileri bilgilendirdi. Horata, konuşmasında şöyle dedi:

“1945’lerde BM kurulduğunda sadece 51 tane ülke vardı. Bu gün ise bu ülkelerin sayısı sadece 192’dir. Dünyamızın uzun tarihi içerisinde 4.5 milyarı bulduğu söyleniyor. 10 bine yakın etnik kimliğin yaşadığını biliyoruz. Bu günde yaklaşık 3 bine yakın dilin konuşulduğunu kaynaklar ifade ediyor. Tabi bu kadar toplum içerisinde gördüğümüz gibi bu kadar devlet kurabilenlerin hele gelişmiş bir kültür ve medeniyete sahip olabilen toplulukların, ırkların sayısı ise son derece azdır. Niçin herkes devlet kuramıyor? Niçin herkes gelişmiş bir kültür ve medeniyete sahip olmuyor? Bazılarının da iddia ettiği gibi dünyada üstün ırklar mı vardır? Bu konuda belki bir takım bir şeyler söylenebilir. Ama bu konuyu tek bir faktöre bağlamak elbette bizleri her zaman yanıltabilir. Ama genellikle kendimizi üstün görmek ve başkalarını da ikinci sınıf görme gibi bir eğilim içerisindeyiz. Bunun ise hiçbir zaman bir anlam ifade etmediğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.”

Programın sonunda Horata’ya plaket takdim edildi.