Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından ilçe milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği yapılarak çocuk ve gençlik meclisi kuruldu.

Kdz. Ereğli’de çocuk ve gençlik meclisi seçimleri gerçekleştirildi. Kdz. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da katılımıyla gerçekleşen seçim öncesi öğrencilerin meşalelerle ve konfetilerle Uysal’ı “En büyük başkan bizim başkan” sloganlarıyla karşıladığı. Uysal burada gençlerle futbol oynayarak, kendilerini çok sevdiğini söyledi. Uysal burada yaptığı konuşmada “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Öğretmenlerimizin, anne ve babalarınızın, amcalarınızın ailelerinizin bizlerin canlarısınız. Sizleri çok seviyoruz. Bizler sizin dünyanızı tanımazsak, sizlerin fikirlerinizi önemsemezsek, bir adım ileri gidemeyiz. Sizlerden çıkacak fikirlerle Ereğli çok daha huzurlu ve bir kent olacak. Atatürk’ün söyle bir sözü var. “Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik.” Sizleri anlamakta zorlanmamak için sizlere yatırım yapıyoruz, geleceğe yatırım yapıyoruz ” dedi.

Gençlik Meclisi Başkanlığı’na aday olan Mehmet Furkan Özcan, Özge Öztürk, Berk Yüksel ve Emrah Akkaya adlı 4 öğrencinin taleplerini de soran Başkan Uysal’a, Ereğli’deki kültürel faaliyetlerin artması, spor alanlarının açılması, gençlik merkezi yapılması gibi isteklerde bulundu.

GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ 2015 YILINDA

Başkan Uysal’da, Kültür evi ve Gençlik Merkezi’nin 2015 yılında projesine başlanacağını söyledi. Başkan Uysal okulun fiziki şartlarının düzeltilmesini isteyen öğrencilere de, “Milletvekilimiz Ercan Candan okulunuzun 2015 yılı projesine alındığını söyledi” müjdesini verdi. Başkan Uysal seçim sonrası kurulacak meclisten gençlerin geçmesini istedikleri maddeler konusunda kendilerine 24 saat ulaşabileceklerini belirtti.

OY KULLANAN ÖĞRENCİYE CEP AJANDASI HEDİYE

Düzenlenen seçime, Başkan Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Bazı Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Okul Müdürü Okan Çamdal ve okul öğretmenleri katılırken 4 adayın yarıştığı seçimde 272 oy alan Mehmet Furkan Özcan okulunu temsilen meclise seçilen öğrenci oldu. Oy kullanan öğrencilere Karadeniz Ereğli Belediyesi logolu cep ajandası hediye edildi.