Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2014 yılı Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Karadeniz Ereğli Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda yapıldı. Meclis öncesi gündem dışı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, herkesi 03 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına davet etti.

Başkan Uysal, her sağlam insanın birer engelli adayı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında yaşamın her alanında engelli vatandaşların düşünülerek hareket edileceğinden dolayı engelli vatandaşların yaşamları kolaylaştırma konusunda belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Engellilere özürler denilmemesi konusunda uyarıda bulunan Başkan Uysal, meclisi izlemek için salona gelen seçilmiş öğrencelerinde kendilerini izlemesinden mutlu olduklarını ifade ederek, öğrencilerin ve gençlerin öneri ve katkılarıyla bu şehri beraber yöneteceklerine vurgu yaptı. Gençlerin kendilerine güvenmesini de isteyen Başkan Uysal, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Tuana Alara Yalınkılıç adlı öğrenciye temsili olarak belediye meclis rozeti taktı.

Öte yandan kalan gündem maddelerinin 04 Aralık 2014 Perşembe günü mecliste görüşüleceği bildirildi.