Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ‘Elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü, geleceğimizi çöpe atmayalım projesi, kısa adı (MİARGEM) olan Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen, “Etkin Belediye Proje Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü.

Kdz. Ereğli Belediyesi, MİARGEM tarafından düzenlenen ve 176 ayrı projenin yarıştığı “Etkin Belediye Proje Yarışması”nda ‘Altyapı ve Çevre ‘kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve proje uygulaması devam eden "Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğimizi Çöpe Atmayalım" Projesi ile ödüle layık görülen Kdz. Ereğli Belediyesi adına ödülü Ankara Green Park Otel’de düzenlenen törenle Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin aldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, alt yapı ve çevreye verdikleri öneme vurgu yaptığı açıklamasında, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2015 yılından bu ayana elektrikli ve elektronik atıkları ayrı ayrı toplamaya başladığını hatırlatarak, “ Proje kapsamında e-atık getirme merkezi ile atık toplama noktaları oluşturduk, vatandaşların adreslerinden e-atıklarını almak için atık toplama aracı hizmete girdi. Okullarda eğitimler vererek ve e-atık toplama yarışmaları düzenleyerek proje üzerinde kısa sürede önemli çalışmalara imza attık. Bu ödül bizler için önemli emeği geçen personelimizi kutluyorum ”dedi.

Bu arada Kdz. Ereğli Belediyesi e-atık dâhil 14 çeşit atığın biriktirileceği Batı Karadeniz de bir ilk olacak olan atık geliştirme merkezinin kurulması çalışmalarını da sürdürüyor.