Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe merkezinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kdz. Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü kutlamaları Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kaymakamlık makamında Cumhuriyet Bayramı Kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ereğli protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Kaymakam Çay ve protokol üyelerinin bayramını kutladı. Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının ikinci bölümü ise sahil bandında devam etti. Atatürk Bulvarı üzerinde Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal askeri araç üzerinde halkı selamladı ve bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kaymakam Çay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Milli birlik ve beraberliğin gelecek açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Çay, "ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye, ülkemizi toplumsal yaşamını ve devletimizin niteliklerini değiştirecek çağ dışı bir yönetime sürüklemeye, ülkemizin demokrasisini ortadan kaldırmaya yönelik hareketlere karşı yürüttüğümüz mücadelenin adıdır Cumhuriyet. Bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli ve ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı, bölücü, gerici akımlara karşı, Atatürk Cumhuriyetini korumalı ve ona sahip çıkmalıyız" dedi.

Kaymakam Çay’ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Cumhuriyet Bayramı etkinliği, sivil ve askeri erkânın yer aldığı geçit töreni ile sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saat 18.00’de Bağlık Polis Karakolu önünden başlayacak olan Fener Alayı ile devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ereğli’ye davet edilen Yusuf Güney konseri Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edildi.