Yalova İl Jandarma Alay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 357. kısa dönem erler yemin etti.

Yalova’da 357. dönem kısa dönem erler yemin etti. 90. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, askeri ve mülki erkan ile erlerin yakınları katıldı. 83 er, bayrak ve silaha el basıp yemin etti.

Törende bir konuşma yapan Yalova Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, bu tablonun aileler ve askerler için bir gurur tablosu olduğunu ifade ederek, “İçeceğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin ifadesidir. Aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz. Hürriyet ve bağımsızlığın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin inançlı kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan jandarma teşkilatımızın bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, yemininize bağlı kalıp, ilimizde emniyet ve asayişi sağlayacak ve her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz" dedi.

Törende, birliğe ilk katılan askerler yaş kütüğüne plaket çakarken, spor, atış ve eğitim alanında başarı gösteren erler de ödüllendirildi. Çocuklarını askeri kıyafetlerle gören ailelerin gururlu ve sevinçli oldukları gözlendi. Büyük bir heyecanla çocuklarını seyreden aileler duygulu anlar yaşadı. Törende bir askerin okuduğu şiir herkesi göz yaşlarına boğdu. Yemin merasimi resmi geçitle sona erdi. Yalova’da yemin eden kısa dönem erler 12 Aralıkta kura çekerek birliklerine dağılacak.