Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü’nde vatandaşlar imece usulü ile çalışarak köy içerisindeki yollarını yapıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay devletin metre karesini müteahhite 35-40 TL’den yaptırdığı işi köylülerin sadece 12 TL’lik parke maliyetine yaptığını söyledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Süleymanbeyler Köyü’nde devam eden parke yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Sabah saatlerinde İl Genel Meclis Üyeleri Ali Tarakçı, Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, Kazım Beceren ve Ayhan Özçelik ve köy hizmetleri yetkilileri ile birlikte Süleymanbeyler Köyü’ne gelen Kaymakam Çay, Köy Muhtarı Eyüp Marankoz’dan bilgi aldı.

Köylülerle birlikte yola parke döşeyen Kaymakam Çay, köyün diğer eksiklerini de tespit etti. Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Eyüp Marankoz, köydeki vatandaşların imce usulü ile yollara parke döşediğini belirterek bu çalışmanın diğer köylere de örnek oluşturduğunu ifade etti. Marankoz, çalışmalar sırasında kendilerine yardım eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kaymakam İbrahim Çay ve il genel meclisi üyelerine teşekkür etti.

Şehirde olan hizmetlerin köylerde de olması için çalışmalar yaptıklarını belirten Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, köydeki vatandaşların imece usulü ile müteahhitlerin metre karesini 35-40 TL’ye yaptıkları işi 11.80 kuruş parke maliyetine yaptığını söyledi. Birlik ve beraberliğin olduğu her yere çalışmalardan destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini anlatan Çay “Ben göreve başladıktan sonra beş yıl içerisinde her yıl ortalama 60-80 bin metre kare parke yol yaptık.

Bunun bir kısmı birlikten, bir kısmı özel idareden ve büyük bir kısmı da KÖYDES projesi kapsamında yapılmaktadır. Köylerimiz imece usulüyle devlet vatandaş işbirliği ile yapılan hizmette yarış halindedir. Ben köylülerimizi ve bütün muhtar arkadaşlarımızı kutluyorum. Gerçekten köylerimiz bu konuda bir yarış halindedir. Bizi istiyoruz ki bu yarışta elimizdeki imkanlarımızın daha fazlasını seferber edip köylerimizdeki sıkıntıları biran önce çözüme kavuşturalım. Bilindiği gibi bu çalışmaların yanında 10’un üzerinde yeni okulumuz yapıldı köylerimize ve bu okullarımız faaliyete geçti. Bu sene yine 12 tane okulumuzu teklif ettik. Köylerimizde gerçekleştirilen tüm çalışmalarda başta Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan olmak üzere Sayın Valimiz Ali Kaban Beyin, il genel meclis üyesi arkadaşlarımızın, muhtarlarımızın ve köydeki yaşayan tüm vatandaşlarımızın büyük katkısı vardır. Biz burada bir aracıyız. Sadece devletin imkanlarını vatandaşımızın hizmetine seferber ediyoruz. Burada 1 liralık iş yapılıyorsa biz bunu vatandaşımızın desteğiyle 50 kuruşa mal ediyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli ilçesine 10 tane okul kazandırıldığını ve 12 okulun yapımı içinde talepte bulunduklarını ifade Çay, 26 okulunda doğalgaza dönüşüm ve bakım işlerinin tamamlandığını dile getirdi. Ereğli Fen Lisesi İnşaatı ve çevre düzenleme işinin ihalesini yaptıklarını ve bu okulu 2. Döneme yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çay, Huzurevi’nin güçlendirme çalışmalarının da sürdüğünü anlattı.

Kaymakam Çay yaptığı incelemelerin ardından köyden ayrıldı.