Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Türkiye’de sayılı belediyelerde yapılan bir uygulamayı Kozlu’ya getirerek hem bir ilke daha imza atmış oldu hem de Kozlu’yu çevre kirliliğinden de kurtarmış oldu.

Hafriyat kamyonları lastikleri ile Kozlu’ya taşınan kirliliğin önüne geçecek olan bu uygulama “Araç Lastik Yıkama Ünitesi” adı ile biliniyor. Özellikle inşaat alanlarının fazla olduğu yerlerde bu uygulamayı gerçekleştiren birkaç belediye cadde ve sokaklarını çamurdan kurtarıyor.

Kozlu’ya da bu sistemin getirilmesi için gerekli araştırmaları tamamlayan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Burada yapılan işlem bizim eskiden beri çalışmasını yaptığımız ve Kozlu Sahili’ne hafriyat döken kamyonların şehir içini ve mevcut yolları çamurlamasını önlemek için yapılmış bir çalışmadır. Bu sorunla ilgili halkımızdan devamlı şikayet geliyordu. Ekipmanın siparişini daha önce vermiştik. Bu uygulama bazı belediyelerde var. Biz de bu uygulamayı gerçekleştirerek bu uygulamanın öncülerinden olacağız. Daha önce siparişini verdiğimiz “Araç Lastik Yıkama Makinası” geldi. Ayrıca yoğun hafriyatın bulunduğu her bölgede de bu sistemi kurduracağız. Böylelikle ilçemize çamurlu tekerlekli araçlar da giriş yapmamış olacak. Daha önce biz cadde ve sokaklarımızı devamlı araçlarımızla yıkıyorduk. Ama devamında hafriyat kamyonları hemen kirletiyordu. Biz de bu sorunu kökten çözerek hem iş gücünden hem de yıkama maliyetinden kurtulmuş olacağız” dedi.