Bodrum Uluslar arası saç tasarım yarışmasında Zonguldak’ı temsil ederek birincilik ödülleri ile dönen kuaför Tekin Yuka yaptığı tasarım ile kendi mesleğinin yanı sıra Zonguldak maden işçileri ve emekçilerin çektikleri sıkıntılarının gündeme geldiği bu zamanda aldığı ilham ile yaptığı tasarımının birincilik almasını mutluluğunu yaşıyor.

Özellikle Zonguldak kamuoyunda gündeme düşen bu başarıyı, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, diğer yönetim üyeleri ile beraber Tekin Yuka’yı ziyaret ederek tebrik ettiler.

Kadir Bacıoğlu duygularını dile getirirken, “Bu tasarım ile Zonguldak ve madenci kardeşlerimizi yücelten Tekin Yuka’ya çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda emeği ile işçi arkadaşlarımıza göstermiş olduğu sevgi ve saygıdan dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi olarak Zonguldak’ımızı bu tasarım ile yola çıkarak temsil etmesinden dolayı gurur duyduk. Birçok meslek sahibi ve sanatçı arkadaşlarımızın gerek uluslar arası, gerekse yurt içinde desteklenerek önlerinin açılması gereklidir” diye konuştu.