Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Fiziksel Aktivite Daire Başkanlığının 2014-2017 Sağlık Yaşam ve Hareket yılı etkinlikleri kapsamında Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kemal Köksal Şehir stadyumunda halk sağlığı yürüyüşü düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay, Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu ve vatandaşlar katıldı. Güzel bir organizasyon altında düzenlenen yürüyüşün ardından Kantinci İşletmecileri Esnaf Derneği sponsorluğunda etkinliğe katılanlara bol miktarda portakal ve nar suyu ikram edildi. Bir ara portakal suyu sıkma makinesinin başına geçen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya kendi elleri ile yürüyüşe katılan misafirlere portakal suyu ikram etti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya düzenlenen yürüyüş sonrasında yapmış olduğu kısa bir açıklamasında ise şunları söyledi:

"Halk Sağlığı Kurumumuz 2014-2017 yıllarını Sağlık Yaşam ve Hareket yılı ilan etmiştir. Düzenlediğimiz yürüyüşün amacı günlük yaşantımızda fiziksel aktiviteler uygulayarak sağlıklı yaşamı hayat tarzımız haline getirmeyi amaç edinmekteyiz. Kronik Hastalıkların önüne geçerek, Çağımızın vebası haline gelen obeziteye dikkat çekmek istiyoruz. Düzenlenen yürüyüşe katılım ve desteklerinden dolayı başta Kamu Kurum İl Müdürlerine ve Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay’a da vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."